NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Novoletna osvežitev doma

Novoletna osvežitev doma

Deli

Kdaj je primernejši čas za osvežitev doma, kot v začetku leta? Decembrski okraski so se vrnili v klet ali na podstrešje, bivalni del pa zdaj deluje nekoliko prazen in hladen. Z našimi nasveti boste v prostor vnesli pomladno svežino, podarili novo energijo sebi in se lažje soočili z izzivi, ki jih prinaša leto 2022.

Organizirajte praznične dekoracije

Pospravljanje okraskov lahko vzbudi mešane občutke. Nekateri se s tesnobo poslovijo od praznikov in topline, ki jo prinašajo, drugi pa si oddahnejo, da je »norije« končno konec. Karkoli od tega velja za vas, bodite prijazni do sebe v prihodnosti: za shranjevanje okraskov uporabite pametne rešitve, ki vam bodo olajšale njihovo ponovno uporabo konec leta. Lučke in girlande ovijte okrog kartona v izogib zapletanju, lomljive kose pa zaščitite s papirjem ali mehurčkasto folijo. Varno jih pospravite v čvrste škatle, ki bodo obdržale svojo obliko.

Uredite vsakodnevne predmete

Poenostavite svoj vsakdanjik z majhnimi pripomočki za organizacijo. Uporabite table za pisanje, plutovinaste tablice z žebljički in skupne spletne koledarje, ki bodo vse prebivalce gospodinjstva obveščale o prihajajočih dogodkih in obveznostih. Če jih še nimate, namestite kljuke za obešanje na različnih višinah, na katerih bodo svoj dom našle razne torbice, kape in nakupovalne vrečke, ki se sicer lahko kopičijo blizu vhoda. V bližino postavite še skledico ali košarico za ključe, kovance in ostale drobnarije.

Pospravite navlako

S temeljitim pregledom in ureditvijo krame, ki se je nabrala tekom zime, ustvarite okolje, v katerem želite bivati. Namensko se odločite, kako naj vam služi vaše domovanje. Vsa nepotrebna darila podarite naprej. Ne oklepajte se materialnih dobrin, ki vam ne služijo in ustvarjajo dodaten nered. Lotite se ene sobe naenkrat in postopoma uredite celoten dom. Več nasvetov za ureditev kuhinje lahko preberete tu: Štirje nasveti Marie Kondo.

Zastavite letne cilje za svojo hišo oziroma stanovanje

Ko ste uredili kramo in organizirali vse prostore, lahko začnete razmišljati o večjih projektih. Katerih stvari se lotevate že dlje časa, pa še kar niso končane? Kaj je potrebno popravila? Katere prostore bi lahko preuredili? Pomislite, kaj si želite v smislu spremembe v roku enega leta. Ste zadovoljni s trenutnim stanjem svojega doma? S pomočjo Pinteresta lahko ustvarite vizijo za vsak prostor posebej, če raje delate z rokami, pa se lahko lotite plakata, na katerega lepite izbrane kose pohištva, barve ter materiale. Določite proračun in časovni okvir. Za lažji začetek na Pinterestu priporočamo galerije, ki jih je pripravila notranja oblikovalka Ema Babošek, najdete pa jih lahko tukaj: Ema Babošek Interiors

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč