NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Štirje nasveti Marie Kondo

Štirje nasveti Marie Kondo

Deli

Zahvaljujoč avtorici Umetnosti pospravljanja je marsikdo našel moč, da se končno sooči s tistim kupom Tupperware posodic, ki se brez pokrovov (ali pa brez spodnjih delov) nabirajo v najbolj oddaljenem kotičku kuhinje in ne služijo več svojemu namenu.

In 'Tidying Up,' Marie Kondo finds joy of her own in helping others - Los  Angeles Times
Vir: https://www.latimes.com/

Shranjujte kuhinjske pripomočke vertikalno

Marie Kondo pravi, naj bo domala vse v našem domu pospravljeno vertikalno. Vse od oblačil in kuhinjskih pripomočkov do korenja. Zakaj? Tak način shranjevanja ustvari iluzijo dodatnega prostora.

Zavrzite pribor, ki pride z naročeno hrano

Avtorica nam narekuje, naj zavržemo vse plastične vilice, nože, lesene žlice in paketke sojine omake (ne, ne boste jih vzeli s seboj na piknik v parku), ki jih zvesto shranjujemo ob vsaki dostavi hrane. Znebite se tudi vseh parov prijemalk razen enega. Večina ljudi jih ima preveč.

Government to ban single-use plastic cutlery - BBC News
Vir: https://www.bbc.com/

Uporabljajte samo eno znamko shranjevalnih posodic

Ah, ta grozni predal s Tupperware posodami. Namesto kopičenja vseh neparnih delov posodic se raje odločimo za eno znamko le-teh. Zložimo pokrove skupaj, posode eno v drugo, nato pa jih vertikalno spravimo na izbrano mesto. Tako bo izgledalo veliko lepše, bolj urejeno in enotno.

Odstranite nalepke, kjer je mogoče

Razlog za neurejen videz omare z začimbami je preprost: vsaka ima nalepko druge barve, tudi oblike pakiranja se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Marie svetuje manjšo investicijo v enotne začimbnice. Tudi nalepke niso moteče, če so poenotene. Nekateri večji spletni trgovci že nudijo pakete vsega potrebnega za ureditev tega dela kuhinje.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč

1 komentar