NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Rastline na arhitekturnem odru

Rastline na arhitekturnem odru

Deli

Zbirka Scenografie italijanskega studia LATOxLATO je serija treh arhitekturno obarvanih “lončkov” za rože.

Kolekcijo sestavljajo trije majhni, teatralni kosi, za katere sta ustvarjalca našla navdih v italijanski umetnosti. Rezultat je nepričakovan in ikoničen, zaradi svojega materiala in barvne lestvice pa izgleda domala kot iz sanj.

»To novo kolekcijo [za LATOxLATO] sva ustvarila, ko sva ugotovila, da ni toliko možnosti za razstavljanje kaktusov, kot je klasičnih lončkov za druge sobne rastline. Začela sva raziskovati svet sukulent in odkrila čudovite primere različnih barv in zapletenih, mesnatih oblik. Ni vedno dovolj, da pokažete eno od teh edinstvenih lastnosti na navadni beli steni ali natrpani knjižni polici. To nama je dalo idejo, da sva zasnovala pravi »oder«, kjer bi kaktus lahko postal zvezda predstave,« pojasnjujeta avtorja, Virginia Valentini in Francesco Breganze de Capnist.

Quinta n. 1 je zgrajena iz niza lokov, ki ustvarjajo perspektivo, medtem ko Quinta n. 2 spominja na geometrijske elemente katedrale. Quinta n. 3 predstavlja veličastno, abstraktno stopnišče. Vsak kos je zasnovan tako, da v čim lepši luči prikaže sukulente, posajene v notranjosti.

Vsi trije »lončki« so izdelani iz lasersko rezanega, ročno varjenega železa, preden ga pobarvajo s prašnim premazom, odpornim proti koroziji, vodi in drugim agresivnim vplivom. Z drugimi besedami: kolekcija Scenografie je primerna tudi za uporabo na prostem.

Fotografije: latoxlato.com

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč