NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Spoznajte svetilko, izdelano iz minimalne količine materiala

Spoznajte svetilko, izdelano iz minimalne količine materiala

Deli

Oblikovalec Noah Taylor je zasnoval edinstveno svetilko, ki je v celoti 3D natisnjena in razprši svetlobo skozi svojo organsko obliko.

Shell lamp s svojo večplastno višino, ki spominja na vzorce rasti, kot jih najdemo v naravi, ustvarja prelepe senčne vzorce v svoji okolici. Ustvarjena je iz reciklirane plastike in čudovito pokaže kaj vse je mogoče oblikovati iz odpadnih surovin. »Pomembno je, da tem materialom dodelimo nove lastnosti in tako povečamo repertoar svojih orodij. Če lahko tako strukturo kot lepoto proizvede ista snov – smo omejili naše emisije na en sam vir,« pravi Taylor, ki s svojim delovanjem želi odpirati nove dialoge med oblikovanjem in računalniško tehnologijo.

Njegov cilj je zvišati umetniški nadzor nad življenjskimi strukturami, ki maksimizirajo material, in razširiti funkcionalnost 3D natisnjene plastike. »Navdih sem dobil, ko sem opazoval nedavno priljubljenost svetilk iz soli in pletiva. Namesto, da so le vir svetlobe, delujejo bolj kot sodobne sveče, ki oddajajo manj svetlobe kot standardna namizna svetilka. Obnašajo se kot skulpture,« dodaja.

Z minimalno uporabo materiala in najmanjšo mogočo površino je to dinamično svetilo brezhibno oblikovano iz skupka celičnih struktur, ki jih sicer najdemo v lupinah in kosteh. To formira najmočnejšo strukturo, ki jo je mogoče doseči. Difuzija svetlobe tako poteka brez napora, po naravnih kanalih v sami strukturi.

Fotografije: Noah Taylor

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč