NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Živahen barvni trend

Živahen barvni trend

Deli

Ustvarite poživljujočo, privlačno notranjost z našimi nasveti za okrasitev z modrozelenim odtenkom.

Modrozelena, angleško »teal« je čudovita barva, ki bo vsakemu prostoru dodala osebnost. Njena vsestranskost omogoča kombiniranje s široko paleto drugih barv in se lahko uporablja tako v sodobnih kot tradicionalnih shemah. Njen spekter se razteza od tonov cian do živahnih turkiznih in globokih, oceansko modrih odtenkov. Z njo lahko ustvarite raznovrstna razpoloženja in sloge.

Modrozelena v interjerju

Zaradi svoje vsestranskosti je »teal« priljubljena barva tako pri notranjih oblikovalcih kot lastnikih stanovanj. »Barva, ki je lepa, drzna in se tako dobro ujema s skoraj vsemi drugimi barvami, je v interjerju vedno odlična ideja,« pravi Emma Deterding, ustanoviteljica in kreativna direktorica Kelling Designs. »Ne glede na to, ali se odločite za svetlo moder ali bolj zamolkel, globok odtenek, je barva dovolj vsestranska, da doda življenje in energijo ter hkrati ustvari dramatično vzdušje v vsakem bivalnem prostoru.« Uporabite jo od stropa do tal za močne kontraste, ali pa se poigrajte z dekorativnimi tekstili in vazami v enakem tenu za ustvarjanje barvnih poudarkov v nevtralnih prostorih.

Monokromatska barvna shema

Osupljiv učinek lahko dosežete z interjerjem v eni sami barvi, ki se pojavlja v različnih odtenkih. Svetli toni prinesejo občutke svežine in miru, temnih pa se poslužite na stenah, ki jih nimate ves čas v vidnem polju. Premočna barvna stimulacija je namreč mentalno utrudljiva, sploh v daljšem časovnem obdobju. Zadnje čase spet prihaja v modo lesen opaž, na družbenih medijih je moč zaslediti tudi razne DIY nasvete za ustvarjanje nepravih tovrstnih sten s pomočjo okrasnih letev in barve. Takšno steno lahko za hotelski izgled izdelate za zadnjo stranico postelje, seveda v izbranem odtenku modrozelene barve.

Upoštevajte svetlobni kontekst

Ta je vedno ključnega pomena, posebno pri temnejših prostorih. Upoštevajte orientacijo interjerja in količino svetlobe, ki je je deležen, saj bo to vplivalo na barvni podton in toplino v sobi. Tiste, ki gledajo proti jugu, bodo bolje funkcionirale z odtenki na bolj modri strani spektra, medtem ko so severno orientirani prostori obliti s hladnejšo svetlobo, zato se tam poslužite bolj zelenkastih tonov.

Modrozelena z drugimi barvami

Okrasitev prostora z nežno teal-belo kombinacijo doda pomirjujoče, vodne konotacije. Čudovito deluje tudi z naravnimi materiali in lepo izstopa, če je postavljena poleg medenih in blond tonov naravnega lesa. Temnejše nianse dopolnite z rožnato, ki je na barvnem krogu umeščena nasproti zelene, zato izvrstno deluje njena kot utež. Če osnovo prostora tvori črna barva, lahko ta izpade plosko in in ostro. Dodajte blazine, senčila in druge hišne tekstile v modrozeleni za novo dimenzijo.

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč