NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Fiat 500 Spiaggina: legendarni italijanski avtomobil se vrača

Fiat 500 Spiaggina: legendarni italijanski avtomobil se vrača

Deli

Podjetje Garage Italia Customs je v sodelovanju z oblikovalskim studiem Bonacino, zasnoval novi Fiat 500 Spiaggina.

Bonacina se vrača v avtomobilsko industrijo s popolnoma električno različico Fiata 500 Spiaggina. Nova izdaja vključuje značilne, ročno izdelanee Bonacinine tkane sedeže.

Podjetje Garage Italia Customs, ki ga je leta 2017 ustanovil Lapo Elkann, je znano po svojem inovativnem pristopu k predelavi vozil za blagovne znamke, podjetja in zasebne naročnike. Njihov priznani projekt Icon-e, ki vključuje obnovo in elektrifikacijo klasičnih avtomobilov, vključno s fiatom 500, preoblikovanim v Spiaggino, je utrdil njihov položaj na tem področju. Avtomobil je mogoče napolniti v nekaj urah prek katere koli standardne domače električne vtičnice. Njegov dizajn je poklon izvirni različici Vittoria Bonacine iz petdesetih let prejšnjega stoletja in vključuje sedeže, tkane iz ratana, ki spominjajo na srce življenjskega sloga “dolce vita”.

»Lepo je bilo potovati v preteklost z našimi rokodelci, /…/ morali smo ugotoviti, kako naš material vtkati v kovinski skelet sedeža,« pravi Elia Bonacina, izvršni direktor podjetja.

Nova 500 Spiaggina se od prvotne različice razlikuje po novih barvnih različicah. Medtem, ko so bili začetni modeli izdelani v naravnem odtenku ratanovega jedra, nova serija omogoča izbiro katerekoli barve po lastni izbiri, ki pa jo mora odobriti Garage Italia.

Novo vozilo je velikega pomena za Bonacino, saj je postalo sinonim podjetja tako v Italiji kot drugod. Načrtujejo, da bi avto uporabljali kot slavnostno vozilo, ki bo prevažalo goste iz muzeja Galleria Giardino, do njihovega proizvodnega središča na območju Coma. S to vožnjo obiskovalcem obljubljajo izkušnjo t.i. dolce vita – italijanskega načina življenja, polnega luksuznih užitkov.

Fotografije: Garage Italia in Bonacina

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč