NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Novi Ford Tourneo Custom – slovenska predstavitev

Novi Ford Tourneo Custom – slovenska predstavitev

Deli

Popolnoma novi Ford Tourneo Custom dviguje raven v segmentu večnamenskih vozil, saj združuje novo platformo, zasnovano za največjo vsestranskost in udobje, ter zmogljive in dovršene pogonske sklope, vključno z novo možnostjo priključnega hibrida (PHEV) in izbiro štirikolesnega pogona.

Tourneo Custom je zasnovan tako, da izboljša izkušnjo večnamenskega vozila za osebno uporabo in poslovne stranke ter ponuja prostorno namestitev za do devet potnikov. Novi model prinaša celoten nabor vrhunskih funkcij, vključno z izjemno prilagodljivimi zadnjimi sedeži, nameščenimi na vodilih, prostoročnim upravljanjem električno pomičnih stranskih vrat, zvočnim sistemom B&O, panoramskim steklenim strešnim oknom in inovativnim volanom s pokrovom, ki ga je z nagibanjem možno spremeniti v mizico ali delovno površino.

Raven udobja dodatno povečujeta vrhunska prefinjenost in dinamika vozila, ki ju zagotavlja zasnova vozila nove generacije. Optimizirana arhitektura podvozja z neodvisnim zadnjim vzmetenjem ponuja novo raven udobne vožnje udobja in stabilnosti, vse to pa dopolnjuje možnost izbire novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika z uglajenim prestavljanjem.

“Ne glede na to, ali gre za izlet aktivne družine ob koncu tedna ali za prevoz vodstva podjetja na letališče v slogu, udobju in prefinjenosti, je Tourneo Custom zaradi napredne povezljivosti, vrhunskega oblikovanja in novih luksuznih funkcij prepričljiva izbira,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.

Novi Tourneo Custom prinaša najobsežnejšo ponudbo različic in je na voljo z najnovejšo generacijo dizelskih motorjev Ford EcoBlue z močjo 100 kW (136 KM),
110 kW (150 KM) in 125 kW (170 KM),1 kot povsem nova različica PHEV2 ali kot E-Tourneo Custom3 z električnim pogonskim sklopom s 64 kWh uporabne kapacitete baterije in 160-kW motorjem, ki omogoča do 325 km dosega. Danes predstavljamo modele z dizelskim motorjem, nivo opreme Trend in Titanium.

Naročila za povsem novi Tourneo Custom PHEV bodo v tem mesecu, jeseni pa se bogati ponudbi priključuje tudi E-Tourneo Custom.
Osnovna izvedenka Tournea Custom je na voljo od 40.950 €. Prva vozila so že v Sloveniji in na voljo na prvaizbira.si.

Vsak povsem novi Tourneo Custom je v celoti integriran s platformo programske opreme in povezanih storitev Ford Pro, vključno z orodji za upravljanje programske opreme Ford Pro,4 aplikacijo FordPass Pro5 in sistemom za povečanje časa, ko so vozila na voljo FORDLiive connected uptime (na voljo na izbranih trgih).

Zasnovan za prostor in udobje – s prilagodljivo namestitvijo in luksuznimi funkcijami

Povsem novi Tourneo Custom je razvit tako, da potnikom ponuja bistveno višjo raven udobja in priročnosti. Novo elegantno notranjost odlikujeta vrhunska izdelava in kakovost materialov, v odlično opremljeni kabini pa je na voljo veliko vrhunskih funkcij.

Optimizirana platforma vozila zagotavlja veliko prostora v kabini ne glede na izbiro pogonskega sklopa. Standardni modeli in modeli z dolgo medosno razdaljo ponujajo po tri vrste sedežev za do devet potnikov, kar zagotavlja praktičnost na najvišji ravni v celotni paleti vozil.

Izboljšana specifikacija notranjosti se začne s prilagodljivim novim sistemom sedežev na vodilih v drugi in tretji vrsti, ki omogoča največjo prilagodljivost pri razporejanju potnikov in prtljage v kabini. Tako lahko uporabniki pomikajo sedeže naprej ali nazaj po vodilih, vgrajenih v tla zadnjega dela kabine, ali pa sedeže dvignejo in odstranijo. Tri sedeže v drugi vrsti je možno pomikati individualno, sedežna klop v tretji vrsti pa je razdeljena na dva sedeža in en sedež.

Novi sedeži so lažji od tistih v predhodniku, v drugi vrsti pa so opremljeni z integriranimi varnostnimi pasovi, tako da je mogoče kabino hitreje in preprosteje preoblikovati, tudi v konferenčno postavitev za šest oseb, ki je edinstvena v tem segmentu. Pritrdišča ISOFIX so na voljo na vseh treh sedežih v drugi vrsti in na obeh zunanjih sedežih v tretji vrsti.

Razkošna specifikacija potniške kabine vključuje dodatne nove funkcije, s katerimi lahko kupci prilagodijo svoje vozilo in izboljšajo svojo potovalno izkušnjo, vključno z veliko stekleno panoramsko streho, ki potnikom zagotavlja občutek še večje prostornosti in še več svetlobe, obdelava za zaščito pred infrardečimi žarki pa pri močnih sončnih žarkih pomaga ohranjati kabino hladno. Električno pomična drsna stranska vrata omogočajo tudi prostoročno upravljanje. Vrata je mogoče odpreti s preprostim zamahom z nogo ob sprednjem kolesu, kar olajša dostop, ko se vračate v vozilo in prenašate težke škatle ali prtljago.

Za največje udobje na poti je v kabini Tournea Custom na voljo vrhunska oprema:

  • tripodročni elektronski nadzor temperature zraka,
  • zvočni sistem B&O s 15 zvočniki in globokotoncem (subwooferjem) v zadnjem delu,6
  • dovršena ambientalna osvetlitev notranjosti,
  • blazinica za brezžično polnjenje7 mobilnih naprav,
  • ogrevanje zunanjih sedežev v drugi vrsti.

Kupci modela Tourneo Custom lahko izbirajo med vrsto zaželenih različic, vključno s pustolovsko Active in privlačno Sport, vrh ponudbe pa predstavlja Titanium X, ki ponuja najobsežnejšo opremo med vsemi modeli Tournea doslej – od elegantnih 48,3 cm (19-palčnih) platišč iz zlitine in matričnih žarometov LED do luksuznih sedežev z oblazinjenjem iz premium imitacije usnja Sensico.

Tourneo Custom ima izboljšan nabor funkcij, hkrati pa tudi bistveno izboljšane zmožnosti in zmogljivosti. Povsem nova arhitektura vozila zagotavlja nižjo višino tal in novo integrirano stransko stopnico za lažje vstopanje in natovarjanje, ki jo dopolnjuje največja odprtina za drsna stranska vrata v tem segmentu.

Optimizirana platforma pri številnih različicah zagotavlja tudi manjšo skupno višino pod dvema metroma, kar omogoča dostop do garaž in večnadstropnih parkirišč, ki so za vozila tega segmenta pogosto nedostopna, poleg tega pa z izboljšano aerodinamiko prispeva k optimalni učinkovitosti in prefinjenosti.

Vozniki in potniki bodo veseli dinamičnih izboljšav, ki jih zagotavlja popolnoma prenovljeno podvozje s povsem novim sistemom neodvisnega zadnjega vzmetenja, ki je del serijske opreme vseh različic in zagotavlja večje udobje, vodljivost in prefinjenost vožnje.

Inovativno oblikovanje – znotraj in zunaj

Popolnoma novi Tourneo Custom je z izrazito in izklesano obliko, ki nagovarja tako zasebne uporabnike kot vrhunska podjetja, na cesti takoj prepoznaven. Vozilo ima samozavestno držo ter vizualno povečano širino spredaj in zadaj, zato prepriča s čvrsto lego in stabilnostjo.

Prefinjena in hkrati praktična zasnova se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer elegantna kabina z dvema ali tremi sprednjimi sedeži ponuja pomemben korak naprej na področju tehnologij in udobja. Armaturna plošča ima ergonomski 33 cm (13-palčni) sredinski zaslon na dotik s Fordovim informativno-razvedrilnim sistemom SYNC 4,8 ki je serijsko združljiv z brezžičnima vmesnikoma Android Auto in Apple CarPlay.9 Sredinski zaslon dopolnjuje nova digitalna instrumentna plošča, ki ustvari intuitiven kokpit, osredotočen na voznika.

Tourneo Custom številnim uporabnikom služi tudi kot mobilna dnevna soba ali pisarna na poti. Za te namene je Tourneo Custom opremljen z inovativnim nagibnim volanom, ki ga je Ford Pro prvič predstavil z E‑Transitom Custom. Funkcija, ki je edinstvena v tem segmentu, je zelo uporabna, saj je mogoče volan uporabiti kot ergonomsko držalo za prenosne in tablične računalnike ali pa ga postaviti vodoravno, da se spremeni v priročno mizico. Spodaj raven volanski obroč – obliko so poimenovali ‘squircle’ (‘kvadrog’) – in izbirna ročica ob volanu pri vozilih s samodejnim menjalnikom sprostita več prostora za kolena in noge ter olajšata vstopanje in izstopanje.

Dodaten prostor v sprednjem delu kabine in več prostora za shranjevanje na armaturni plošči zagotavlja v stropno oblogo vgrajena varnostna blazina za sovoznika. To uporabnikom omogoča shranjevanje prenosnih računalnikov ali map formata A4 v pokritem predalu na armaturni plošči, prenosne elektronske naprave pa so zdaj lahko varno nameščene bližje vozniku s standardnimi držali AMPS.

Izbira pogonskih sklopov, ki ustrezajo zahtevam strank

Ford Pro ponuja model Tourneo Custom z najnovejšo generacijo dizelskih motorjev EcoBlue z močjo 100 kW (136 KM), 110 kW (150 KM) ali 125 kW (170 KM) – v kombinaciji z novim izjemno učinkovitim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom.1

Možnost štirikolesnega pogona lahko poveča samozavest uporabnikov, ki potrebujejo zmogljivost v vseh vremenskih razmerah, ter lastnikov, ki potrebujejo dostop do kampov, plaž in slabših poti. Sistem inteligentno porazdeli navor med sprednjo in zadnjo os prek elektronsko krmiljene sklopke, pri čemer prilagoditve trajajo manj kot 20 milisekund. Na voljo je za vozila z dizelskim motorjem EcoBlue s 100 kW (136 KM) in 125 kW (170 KM) ter samodejnim menjalnikom. Uporabniki, ki potrebujejo boljši oprijem, a imajo raje ročni menjalnik, lahko pri dizelskih motorjih EcoBlue s 100 kW (136 KM) in 110 kW (150 KM) izberejo mehanski diferencial z omejenim zdrsom.

Popolnoma novi Tourneo Custom priključni hibrid uporablja vzporedni hibridni sistem, ki ponuja prilagodljivost učinkovitega 2,5-litrskega bencinskega motorja z Atkinsonovim ciklom za vožnjo na dolge razdalje in elektromotorja s skupno največjo sistemsko močjo 173 kW (232 KM); 11,8 kWh uporabne kapacitete baterijskega sklopa omogoča izključno električni doseg do 52 km,2 kar je idealno za vožnje v mestnih območjih z omejitvijo izpustov, s funkcijo Pro Power Onboard pa je za napajanje električnih naprav prek vtičnic v vozilu na voljo 2,3 kW moči.

Vse različice pogonskih sklopov ponujajo zelo konkurenčne vlečne zmogljivosti: modeli z dizelskim motorjem lahko vlečejo prikolico z zavorami z maso so 2500 kg, modeli PHEV (priključni hibridi) pa do 1850 kg.10 Nova možnost pomične vlečne kljuke uporabnikom omogoča, da vlečno kljuko preprosto skrijejo, ko je ne uporabljajo.

Tourneo Custom je opremljen z obsežnim naborom najnovejših Fordovih naprednih sistemov za pomoč vozniku, vključno s številnimi funkcijami, ki so prvič na voljo v tem modelu:11

  • inteligentni aktivni tempomat,
  • pomoč pri zaviranju med vzvratno vožnjo,
  • 360-stopinjska kamera, ki omogoča celovit pogled okoli vozila za lažje manevriranje v mestu.

Tourneo Custom kot prvi v družino vozil za prevoz oseb Tourneo uvaja Fordovo tehnologijo opozarjanja pri izstopanju. Ta uporabna tehnologija potnike pri odpiranju vrat opozarja na bližajoče se avtomobile ali kolesarje in tako pomaga preprečevati nezgode s trkom v vrata, lahko pa tudi opozori starše, če otroci v zadnjem delu kabine odpirajo drsna stranska vrata, da ne bi nenadzorovano stopili v območje prometa.

Celovita in povezana podpora

Superhitra povezljivost prek standardnega modema 5G12 omogoča priročno in intuitivno podporo digitalnih storitev Ford Pro, da je upravljanje Tournea Custom preprostejše in stroškovno učinkovitejše. Lastniki lahko na daljavo zaklenejo vrata, nadzirajo varnost vozila in prejemajo opozorila o stanju vozila prek aplikacije FordPass5 , za poslovne uporabnike pa je na voljo programska oprema Ford Pro za povečanje produktivnosti (ta je na voljo na izbranih trgih). Modem omogoča tudi brezžične posodobitve programske opreme Ford Power-Up za izboljšanje funkcij in zmogljivosti Tournea Custom, ne da bi bilo treba obiskati prodajno-servisni center. 

Tourneo Custom je že tovarniško opremljen s funkcijo Alexa Built-in (na voljo na izbranih trgih).13 Tako je v kabini na voljo osebna umetna inteligenca, ki vozniku pomaga ohranjati povezavo in organiziranost ter olajša in poveča produktivnost vožnje. Funkcija Alexa Built-in omogoča, da lahko vozniki s preprostimi glasovnimi ukazi v navigacijskem sistemu nastavijo naslov naslednjega postanka, telefonirajo ali celo kupujejo neposredno prek spletne strani Amazon.com. Funkcija je integrirana v sistem SYNC 4 na osrednjem zaslonu na dotik.

Cene za Tourneo Custom se pričenjajo pri 40.950 evrih za različico 2.0 TDCi (100 kW) s paketom opreme Trend. Več podrobnosti najdete v priloženem aktualnem ceniku.

Proizvodnja povsem novega Tournea Custom poteka v najsodobnejši novi tovarni Ford Otosan Yeniköy v Kocaeliju v Turčiji.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč