NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Povsem električni Ford e-Transit zagotavlja novo raven produktivnosti

Povsem električni Ford e-Transit zagotavlja novo raven produktivnosti

Deli

Ford Pro Vehicles z novim povsem električnim E-Transitom uvaja novo merilo za produktivnost, vrednost in izkušnjo lastništva električnih vozil. Prva vozila so sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

S svojo v razredu vodilno zmogljivostjo baterije, dosegom, močjo motorja in edinstveno funkcijo ‘izvoza’ energije ProPower Onboard povsem električna različica najbolje prodajanega tovornega dostavnika na svetu ponuja neprimerljivo zmogljivost za poslovne stranke.

To zmogljivost dopolnjujejo izboljšana raven serijske opreme z inteligentnimi sistemi za pomoč vozniku in varnostnimi sistemi, ki jih priporoča Euro NCAP, ter celovita podpora za polnjenje Ford Pro Charging in celoten integriran nabor rešitev Ford Pro za optimizacijo učinkovitosti in stroškov lastništva (te so v Sloveniji še v pripravi).

E-Transit je, glede na paket opreme in pogonskih specifikacij, cenovno konkurenčen, da se lahko kupci hitreje odločijo za uvajanje električnih vozil. Vstopni model z močjo 135 kW (184 KM), s samodejnim menjalnikom in L2 H2 350 RWD je v Sloveniji na voljo od 59.960 EUR brez DDV.

Novo vozilo je prvi korak evropske uvedbe Ford Pro – novega svetovnega prodajnega in servisnega podjetja proizvajalca, ki se z vrhunskimi vozili ter najsodobnejšimi izdelki in storitvami osredotoča na izboljšanje produktivnosti uporabnikov gospodarskih vozil.

E-Transit prinaša veliko prednost za upravljavce gospodarskih vozil. Njegov povsem električni pogonski sklop, brezkompromisne zmogljivosti in prihodnji integriran podporni ekosistem Ford Pro bodo poenostavili poslovanje strank in povečali njihovo produktivnost pri prehodu na povsem električne vozne parke.

Celovit nabor serijske opreme

E-Transit vsakemu kupcu zagotavlja obsežno standardno specifikacijo in napredne tehnologije, s katerimi je elektrifikacija voznih parkov preprostejša in koristnejša kot kdaj koli prej. Vozilo je zasnovano tako, da zadovolji širok spekter primerov uporabe, saj je serijsko opremljeno z baterijo z uporabno kapaciteto 68 kWh, ki z do 317 km po WLTP zagotavlja najboljši ciljni doseg v svojem razredu. Odlično Transitovo zmogljivost zagotavlja motor s 430 Nm navora in izbiro med 135 kW ali 198 kW največje moči. Nosilnost znaša do 1758 kg pri furgonu, ti so na voljo z različnimi dolžinami in višinami strehe ter skupno maso od 3,5 do 4,25 tone.

Kupci lahko pri E-Transitu izberejo opremo Trend –, vsa vozila pa imajo znatno obsežnejši seznam opreme kot primerljivi dizelski model. Oprema Trend vključuje klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature, zagon brez ključa, tempomat, parkirne senzorje, ogrevane sedeže, ogrevano vetrobransko steklo Quickclear in ogrevani zunanji ogledali z električnim nastavljanjem.

E-Transit v Fordovo ponudbo gospodarskih vozil v Evropi uvaja komunikacijski in informacijski sistem SYNC 4 z dvakrat večjo zmogljivostjo računalniške obdelave kot SYNC 3 in upravljanjem prek intuitivnega  30,5 cm (12”) zaslona na dotik.

Dodatno so na voljo funkcije za povečanje produktivnosti, kot je Fordov s spletom povezani navigacijski sistem, ki lahko načrtuje najučinkovitejšo pot in voznike obvešča o polnjenju, prometu, sprotni razpoložljivosti parkirišč. Funkcija inteligentnega dosega pa poskrbi za prikaz natančnejše razdalje, ki je še na voljo s trenutno napolnjenostjo baterije. Na voljo je izboljšano glasovno upravljanje, voznikom posreduje vse informacije, ne da bi morali odvrniti pogled s ceste (v angleškem jeziku).

Poleg tega je v vse E-Transite serijsko vgrajen modem FordPass Connect, ki omogoča stalno povezljivost z ekosistemom Ford Pro (še ni na voljo v Sloveniji) in posodobitve programske opreme Ford Power-Up za zagotavljanje dodatnih funkcij in ugodnosti.

Nagrajena pomoč vozniku

E-Transit si je za svoj obsežen nabor sistemov za pomoč vozniku že prislužil zlato nagrado neodvisne organizacije za varnost vozil Euro NCAP. Med razpoložljivimi tehnologijami so pomoč za preprečevanje naleta z zaznavanjem pešcev, inteligentni aktivni tempomat s prepoznavanjem prometnih znakov, nadzor mrtvih kotov z opozorilom in pomočjo pri menjavi voznega pasu, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, in pomoč pri vožnji v križišču.

Ključni novi sistemi za pomoč vozniku, ki pomagajo zmanjšati stroške popravil, vključujejo asistenco z zaviranjem pri vzvratni vožnji, ki s pomočjo kamere in senzorjev zazna pešce, kolesarje in statične ovire pri vzvratni vožnji ter poskrbi za opozorilo, preden samodejno ustavi vozilo, če se voznik ne odzove. Voznikom je na voljo tudi nova 360-stopinjska kamera, ki na 30,5 cm (12”) zaslonu armaturne plošče prikaže okolico E-Transita iz ptičje perspektive in pomaga pri izogibanju oviram pri manevriranju v ozkih prostorih z omejenim pregledom.

Izjemno ugodni stroški lastništva

E-Transit je izjemno zanimiv za podjetja, ki želijo uporabljati električna vozila, saj se lahko v obdobju lastništva stroški nakupa povrnejo in vozilo ustvari pozitiven poslovni rezultat. Poleg znatnih prihrankov pri stroških goriva Ford Pro ocenjuje, da bodo stroški servisnega vzdrževanja in popravil za 40 odstotkov nižji kot pri enakovrednih modelih z dizelskim motorjem – po podatkih Ford Pro pa ima E-Transit v primerjavi z neposrednimi konkurenti najnižje tovrstne stroške.

Po uvedbi E-Transita se bodo Fordovi legendarni družini Transit pridružili še štirje novi električni modeli – povsem nov enotonski dostavnik Transit Custom in večnamensko vozilo Tourneo Custom prihajata leta 2023, leta 2024 pa sledita manjše dostavno vozilo naslednje generacije Transit Courier in večnamenski Tourneo Courier.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč