NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Umetnica poustvarila klasično sedežno garnituro

Tags: ,

Umetnica poustvarila klasično sedežno garnituro

Deli

Različica kavča Camaleonda Maria Bellinija iz 70. let prejšnjega stoletja, ki jo je oblikovala kanadska umetnica Gab Bois, je zakrožila po spletu, ko jo je objavil glasbenik Tommy Cash. V objavi je zapisal, da se pogovarja z Ikeo o uvedbi zofe z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov.

V objavi na Cashovem Instagramu je zofa upodobljena z več kot 40 sijočimi štrucami kruha, skupaj s ponarejeno Ikea nalepko, na kateri piše: “Ne likaj. Ne čisti kemično. Ne jej.” Švedska pohištvena znamka je zanikala kakršnokoli vpletenost. “Nihče iz Ikee ni bil v stiku s Tommyjem Cashom,” je povedala globalna tiskovna predstavnica podjetja, Diana Lavrenova. “Projekt se nam ne zdi izvedljiv.” Lavrenova je koncept primerjala s projektom a.i.r. – eksperimentalnim napihljivim kavčem, ki ga je Ikea izdelala v 80. letih, znanim kot “ena največjih napak” v zgodovini podjetja.

Gab Bois je prvotno objavila kavč “Camaleon-dough” v začetku tega meseca, potem ko je na Instagramu zaslovela zaradi svojih gastronomskih preoblikovanj vsakdanjih predmetov, od japonk iz banan do pip za kajenje, narejenih iz bučk. Njena objava ne omenja Ikee temveč se zgleduje po nadrealistični kuharski knjigi Esther Choi, Le Corbuffet, ki prav tako vsebuje kavč iz kruha, narejen po vzoru oblikovalke Florence Knoll. Čeprav je Ikea zanikala vpletenost v koncept sedežne garniture, je pred tem izdala ploski komplet pohištva Gingerbread Höme z navodili, kako sestaviti knjižno omaro Billy in nekatere druge izvirne modele pohištva z uporabo medenjakov.

O vrhunskih zofah lahko preberete v tem prispevku: Ikonične zofe, ki jih morate poznati

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč