NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Pet nasvetov za umestitev ogledal

Pet nasvetov za umestitev ogledal

Deli

Poleg tega, da boste v njih lahko preverili svoj izgled preden odidete od doma, so zrcala oblikovno vsestranski kos dekorja. V interjer dodajo pridih luksuza, hkrati pa v temnejše kotičke prinašajo svetlobo in vizualno povečajo prostor.

1. Nasproti okna

Pri postavljanju ogledal je mesto umestitve ključnega pomena. Posebno uporabna so za manjše prostore, v katere želimo povabiti več naravne svetlobe. Namestimo ga tja, kamor svetloba pade skozi okno, da se ta lahko odbije od ogledala in potuje globlje v prostor. Če bo obenem odsevalo zelenje, bomo s tem v interjer dodali še element narave, ki blagodejno deluje na vsakogar.

2. V kuhinji

Obstaja več različnih možnosti za tovrstno dekoracijo v kuhinji, od stensko nameščenih ogledal do kuhinjskih omaric z zrcalnimi frontami. Popolno priložnost ponuja stena nad kuhinjskim pultom, kar vam bo omogočalo enostaven pregled nad prostorom zadaj in potenciralo osvetlitev delovne površine. Obenem feng šuj narekuje, naj ogledalo odseva izobilje, kar naj bi ugodno vplivalo na energetsko podobo prostora.

3. Zrcalno pohištvo

Ogledala je mogoče integrirati v vse kose pohištva, od omaric do posteljnih okvirjev – vsaka takšna ideja daje pohištvu posebno dimenzijo in edinstven videz. Pri tem je pomembna previdnost; tovrstno pohištvo izberite premišljeno, sicer lahko vaš interjer hitro preide iz prefinjenega v cenenega. Uporabite en takšen kos, ne več. Postavite ga na izpostavljeno mesto, kjer bo oblikovno dopolnil prostor.

4. Vzglavje postelje

Vzglavje zavzema velik delež stenskega prostora v spalnici in nudi priložnost za dodatek barve, vzorca in teksture. Kot osrednja točka je ključen oblikovni element postelje, seveda pa si lahko omislite takšnega v izvedbi zrcala. Pri uporabi ogledala v spalnici moramo večjo pozornost nameniti odsevom, ki jih bo le-to zrcalilo. Naj ponoči ne prinaša v sobo svetlobe uličnih svetilk, ki bi lahko motila vaš spanec. Če se odločite za vzglavje z ogledalom, boste dodali vse prednosti povečanja prostora in svetlobe podnevi, vendar bo praktično nevidno, ko boste v postelji. Zrcalno vzglavje je odlična možnost tudi za spalnice v mansardi, kjer je stenski prostor omejen.

5. Zrcalno okno

Ogledala niso le pravokotna ali ovalna. Poleg množice oblik lahko izberete takšnega v videzu okna, ki posnema tak ali drugačen slog – od gotskega in industrijskega do podeželskega. Posebno so uporabna v podzemnih in drugih prostorih, ki jim zasnova ni namenila primernega števila oken. Z zrcalom v obliki okna boste ustvarili iluzijo odprtosti prostora, naravne svetlobe in seveda vizualno povečali ter razgibali interjer.

Več navdiha za opremljanje doma ponujamo tukaj in tukaj. O dodajanju narave v interjer smo pisali v tem članku.

Fotografije: Pinterest

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč