NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Bosch podpira Evropsko Amazonko

Deli

Pridružite se nam pri ohranjanju največjega zaščitenega rečnega območja v Evropi, ki je zaradi edinstvenih habitatov in številnih redkih vrst znano tudi kot Evropska Amazonka (Amazon of Europe).

UNESCO je septembra 2021 razglasil prvo največje 5-državno biosferno območje Mura – Drava – Donava, ki se razteza preko Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Srbije. Ta 700 kilometrov dolg zeleni rečni pas, ki obsega skoraj milijonov hektarjev površin, je mednarodni primer sinergije varstva narave in trajnostnega razvoja.

Biosferno območje treh rek nudi zavetje številnim, tudi redkim, živalskim vrstam ter kroji življenja skoraj milijonu ljudi. Poleg rodovitne zemlje je naravni vir čiste vode, rib in lesa. Njegova neokrnjena poplavna območja z absorbiranjem visoke vode varujejo pred poplavami ter so lahko gonilna sila trajnostnega razvoja.

Sladkovodni sistemi so naši ključni zavezniki v boju proti podnebnim spremembam, za kar pa so potrebne investicije v njihovo obnovo in zaščito.

Zato smo projekt Evropska Amazonka v sodelovanju s svetovnim skladom za naravo (WWF)  z donacijsko kampanjo podprli tudi v podjetju BSH z blagovno znamko hišnih aparatov Bosch v Sloveniji, Hrvaški in Srbiji.  Pri tem se nam lahko pridružite tudi vi.  

Vsi, ki se boste v obdobju od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023 odločili za nakup pomivalnega stroja Bosch ali pralnega stroja Bosch i-DOS, boste prispevali k zaščiti največjega rečnega biosfernega rezervata v Evropi – Evropske Amazonke.

Izziv: vrhunski in higienični rezultati pranja ter pomivanja z manj porabljene vode  

Voda je nepogrešljiva v procesu pranja in pomivanja, a je velikokrat porabimo več, kot je potrebno. Ste kdaj poskusili prepoloviti porabo vode? Mi smo jo. Od leta 1990 smo količino vode, ki jo porabijo aparati Bosch, uspeli zmanjšati za več kot polovico.

Poskrbite za popolno perilo z manj detergenta in manj vode

Dnevi doziranja so minili. Pralni stroji Bosch s samodejnim sistemom i-DOS natančno izmerijo količino pralnega sredstva in vode, ki sta potrebna za posamezno pranje. S tem se izognete prekomerni uporabi pralnega sredstva in nepotrebnim ciklom izpiranja in lahko obenem prihranite do 38 %* pralnega sredstva in do 10 litrov vode** na cikel.

Preprosto napolnite velike komore za pralno sredstvo ali mehčalec, izberite program in uživajte v čistem perilu.

Prihranite za eno kopel vode na teden z enim samim ciklom pomivanja

Pomivalni stroji Bosch porabijo le približno 9,5 litrov vode na cikel. V primerjavi s pomivanjem pod tekočo vodo prihranite do 30,5 litrov*** vode, kar pomeni eno kopel na teden. Če to seštejete, na leto prihranite do 8500 litrov**** vode.

Inovativna tehnologija ActiveWater omogoča največji izkoristek porabe vode, AquaSensor uravnava njeno porabo glede na tip in stopnjo umazanosti posode, vrtljivi senzor hitrosti pa zazna težo naložene posode ter ustrezno prilagodi količino vode.

Sedaj lahko zmanjšate porabo vode, uživate v čistem perilu in posodi ter obenem prispevate k ohranitvi Evropske Amazonke!

Oznake: