NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Live in studio: Razkošje dóma

Live in studio: Razkošje dóma

Deli

Live in design studio je zasnoval trinadstropno hišo v okolici Logatca. Ker je delno vzidana v pobočje hriba, njeno pritličje, sicer tehnični del hiše, deluje kot polklet. V tem delu hiše so pisarniški, tehnični in družabni prostori. Naslednje nadstropje je dnevno-bivalni del s kuhinjo, straniščem in izhodom na zunanjo teraso, kjer kraljujejo pogledi na slikovito dolino. Tretje nadstropje je namenjeno spalnim prostorom z garderobo in dvema kopalnicama.

Med oblikovanjem so arhitekti uporabili barvno paleto v naravnih odtenkih, ki dajejo celotnemu interjerju sproščajoč in umirjen videz. Prevladujejo naravni materiali, kot so dimljen hrast, kamen in kovinski detajli. Ta paleta daje zaseben, eleganten videz. V dnevnem delu je dodan kamin. Pohištvo je skrbno izbrano in tvori celoto z zunanjostjo objekta.

V hišo je vključena pametna inštalacija, ki zagotavlja nemoteno in preprosto upravljanje z vsemi napravami v hiši. Vzpostavljena je povezava med različnimi funkcijami, kot so domofon, razsvetljava in senčila. Ta poleg uravnavanja svetlobe zagotavlja zasebnost. Upravljanje je urejeno na preprost način, ki naročniku omogoča popoln nadzor nad svetlobo in prostorom.

Razsvetljava v celotni hiši je nameščena na LED-osnovi. Izbrane so bile svetilke, ki se popolnoma približajo oblikovanju interjerja in imajo nanj pozitiven vpliv.

Zahvaljujoč neposredni in posredni ambientni osvetlitvi je izbira za vsako priložnost in potrebo v hiši preprosta. Na ta način lahko lastnik vzpostavi različno vzdušje v vseh delih hiše. Vsak kotiček je osvetljen in podrobno premišljen, kar tvori elegantno, dekorativno celoto.

Hiša je zasnovana tako, da povezuje vsa nadstropja s širokim stopniščem. Številni po meri narejeni in prilagojeni detajli poudarjajo stopnišče kot opazen del interjerja. Celotna notranjost deluje tako, da ponuja popolno harmonijo oblike, funkcionalnosti in lepote.

  • Hiše: Hiša L
  • Arhitektura: Live in studio
  • 3D vizualizacija: Live in studio
  • Ime projekta: Hiša L
  • Površina: 240 m2
  • Leto izvedbe: 2023
  • Lokacija: Logatec
Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč