NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Kreatif Design: Topla sodobnost

Kreatif Design: Topla sodobnost

Deli

Če želimo nove, zanimive rezultate, se moramo težav lotiti na drugačen način. S takim razmislekom in motom ‘ustvarjajmo spremembe’ so se v studiu Kreatif Design lotili nadstandardne enodružinske hiše. Želeli so drugačen rezultat, ki se odmika od ustaljenih pravil.

Kreatif Design vsak prostor dojema kot novo zgodbo. Vsak prostor mora imeti svoj značaj, identiteto. Arhitekti so klasičen tloris nadomestili z izrazito členjenim načrtom, ki omogoča diferenciacijo prostorov. Taka tlorisna zasnova različnim prostorom daje možnost, da se vsak razvije po svoje in prilagodi lastni funkciji ter potrebam uporabnikov.

Enodružinska hiša že zaradi svoje velikosti ponuja številne prostore. V pritličju so garaža s tehničnim prostorom, predsoba, ki vodi v kabinet z lastno kopalnico, sanitarije za goste in dvoetažni osrednji prostor – dnevna soba s kaminom, prostorna kuhinja in jedilni otok. V prvem nadstropju kraljuje velika spalnica z garderobno sobo, lastno kopalnico in dostopom na teraso. Tam sta tudi dve otroški sobi, kopalnica in utiliti. Hiša ima številne pokrite terase, na južni strani pa je tudi bazen.

Ena od glavnih lastnosti, ki opredeljuje objekt, so številne steklene površine. Naravni svetlobi omogočajo vstop v prostor, sobe vizualno povežejo z naravo in odpirajo poglede na slikovito gričevnato okolje. Zasteklitve s tlorisom sodelujejo pri ustvarjanju občutka odprtosti in prehodnosti.

Zaradi čistih linij, nekonvencionalne razporeditve in veliko stekla objekt deluje izrazito sodobno. V hiši so najrazličnejši prostori, od dvoetažnega zastekljenega osrednjega prostora in večje spalnice do kabineta, garaže in otroških sob. Arhitekti studia Kreatif Design so vse ambiente preko nepretrganih teras in steklenih površin povezali v usklajeno celoto.

Kljub drzni zasnovi in izzivalnim prostorom je objekt barvno umirjen. V notranjosti so pogosti topli leseni odtenki, zunanjost pa krasijo kamnito sive plošče in leseni okrasni elementi. Prisotna so tudi zunanja svetila, ki poudarjajo linije teras.

  • Ime projekta: Hiša GR
  • Arhitektura: Kreatif Design, Andrej Kregar in Tomaž Perme
  • Površina: 260 m²
  • Leto izvedbe: Predvidoma 2024
  • Lokacija: Okolica Grosuplja
  • Vizualizacije: Kreatif Design
Oznake:
Prejšna objava

Morda vam bo prav tako všeč