NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira?

Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira?

Deli

Izbira pravega kompleta miz in stolov v hišnem ali delovnem okolju ni povsem enostavna in potrebuje nekaj razmisleka, pri čemer vam  bodo strokovno svetovali v salonih pohištva Maros v Celju in Ljubljani.


Ne glede na to, ali imate notranjo opremo v klasičnem slogu ali pohištvo v modernem, sodobnem slogu, lahko napačno izbrani miza in stoli, popolnoma spremenijo celotno podobo kuhinjsko – jedilnega prostora in nenazadnje celotnega bivalnega dela v vašem domu.  Pri izbiri prave mize in stolov je najbolj pomembna uporabnost in izgled izbranega pohištva.

Mize in stoli za kuhinjo in jedilnico

Kuhinja je srce vsakega doma in najpogosteje uporabljen prostor v hiši. Običajno se kuhinja podaljšuje v jedilni prostor, kjer je miza bistven pohištven element, ki služi več namenom. Kot zbirališče, kjer lahko uživate ob obroku z družino, kot delovni pult za pripravo jedi, pa tudi kot študijska ali delovna miza.

Kuhinjska miza mora biti predvsem stabilna in praktična. Enako velja za jedilne stole. Stoli naj bodo lahki, po možnosti z višjim naslonjalom in iz materialov, ki se lahko čistijo. Če je jedilnica v odprtem delu bivalno-kuhinjskega prostora, je potrebno jedilno mizo skupaj s stoli izbrati še posebej skrbno. V tem primeru imata estetika in stil zelo pomembno vlogo. Miza, stoli in vsi ostali kosi pohištva naj bodo oblikovno in barvno usklajeni.

Komode, vitrine in barski stoli

Nepogrešljiv pohištven kos v jedilnici je tudi lepa in vedno uporabna komoda in vitrine. Komoda mora biti oblikovno in barvo usklajeno tako z mizo in stoli kot tudi s kuhinjo v kolikor imamo skupen kuhinjsko bivalni prostor.

Komode so običajno nekoliko nižje in različnih dolžin, opremljene s predali in pohištvenimi vrati. Vitrine, ki naj bodo nekoliko višje, pa bodo zasanjale v svoji lepoti v kolikor boste izbrali vitrino s pohištveno osvetlitvijo.

Barski stoli so izredno uporabni v kuhinji in so običajno postavljeni ob otoku ali polotoku kuhinje. Najbolj pomembno je, da je barski stol dovolj stabilen.

Pri izbiri pazite, da bo barski stol imel hrbtišče, da bo sedanje udobno in predvsem varno. Zelo je priporočljivo, da je barski stol oblikovno enak jedilnemu stolu. V kolikor v ponudbi ni oblikovno enakih stolov, pa bodite pozorni, da so vsaj barvno usklajeni s kuhinjo oz. jedilnico.

Še več o pohištvu za jedilnice izveste TUKAJ

Podjetje Maros d.o.o., Šmartinska cesta 53, Ljubljana, je na slovenskem tržišču prisotno že od leta 1990. Na prodajnih mestih v Ljubljani na Šmartinski c. 53, in CELEIAPARKU Celju,  svojim kupcem nudimo vrhunsko evropsko pohištvo z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Zastopamo številne svetovno znane blagovne znamke pohištva in dodatkov za dom: ekskluzivno za Slovenijo zastopamo NATUZZI ITALIA in Natuzzi Editions ter kuhinje SNADIERO in ESSEBI. Naša ponudba pa obsega še izdelke CALLIGARIS, FLOU, TWILS, NOVAMOBILI, BATTISTELLA, CATTELAN ITALIA,TONIN CASA, MINIFORMS, SELVA, QUADRIFOGLIO, DOMA-KO, MAGNIFLEX, DONAR, HERMAN MILLER, PRESOTTO, AKANTO, VARSCHIN, LUCEPLAN in mnoge druge.

Vabimo vas v naša salona pohištva:

 – Salon MAROS Ljubljana, Šmartinska c. 53 

– Salon MAROS Celje, Celeiapark, Aškerčeva 17

Še več naše ponudbe na www.maros.si

Oznake: