NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Podjetje Termotehnika kupilo podjetje Mago d.o.o.

Podjetje Termotehnika kupilo podjetje Mago d.o.o.

Deli

Podjetje Termotehnika je na novinarski konferenci predstavila kako je potekala rast podjetja Termotehnike v zadnjih letih ter najpomembnejšo pridobitev, to je združitev Termotehnike d.o.o. in Mago d.o.o., s katerim bosta povečali svoj tržni delež v Sloveniji.

Kot pravi Susanne Schneider, lastnica in investitorka podjetja Termotehnika so se za združitvijo dveh podjetij odločili zaradi močnejšega nastopa na trgu in večjega nabora izdelkov. Že nekaj časa so namreč iskali podjetje z enakimi vrednotami, kar pa so videli prav v podjetju Mago.

V nadaljevanju nam je Susanne Schneider, ki prihaja iz Avstrijskega podjetja ODS razjasnila, da so se te poteze lotili prav zato, ker že imajo izkušnje z združitvijo dveh podjetij. Po prevzemu Termotehnike leta 2011 ima od leta 2012 v solastništvu tudi podjetje Petrokov, ki deluje na hrvaškem trgu. Združitev je potekala na več ravneh, od sistema, programov, nabora izdelkov kot tudi vlaganja v kader. Kar se je izkazalo za dobro potezo, ki ji je dala moč za naslednji korak, torej nakup podjetja Mago d.o.o..

Matej Cvetek (na sliki levo), ki se je Termotehniki pridružil v fazi rasti, razkriva, da so v zadnjih letih s pomočjo ekipe uspeli pospešiti rast in razvoj.

V nadaljevanju nam je Simona Zavratnik, solastnica in direktorica podjetij Termotehnika d.o.o. in Petrokov d.o.o., povedala, da je vključena v Termotehniko že od leta 2011 in spremlja njen razvoj. Razložila je, da je podjetje leta 2011 bilo v resni krizi, a vendar so jo s sanacijo in stabilizacijo pripeljali do točke, ko so leta 2019 pripeljali novega direktorja, Mateja Cvetka, ki skrbi za rast. Povedala je še, da podjetje stremi k dolgoročnemu delovanju, kar pa se lahko zgodi le z investicijami in vlaganjem v kader.

Matej Cvetek, ki se je Termotehniki pridružil v fazi rasti, razkriva, da so v zadnjih letih s pomočjo ekipe uspeli pospešiti rast in razvoj. Od začetka njegovega vodenja so v letu 2019 prenovili poslovno enoto v Ljubljani, v letu 2020 so preselili lokacije poslovnih enot v Celju in Mariboru, lansko leto so prenovili poslovno enoto in sedež podjetja v Novem mestu. Letos pa so se uspeli dogovoriti za združitev s podjetjem Mago, kar bo omogočilo razširitev trga na zahodni del države. Prav zelo je ponosen, da se je pridružil podjetju, katere lastniki so pripravljeni investirati v razvoj podjetja in v zaposlene, brez katerih uspeh ne bi bil možen. Na tej točki se je tudi zahvalil lastnicama in zaposlenim, ki so pripomogli k rezultatom.

V nadaljevanju novinarske konference je besedo imel še Roberto Reganzin, sedaj bivši lastnik Mago d.o.o., ki je povedal, da so bili prav tako v fazi iskanja partnerja. Ideja o združitvi se mu je glede na napovedi v gospodarstvu zdela prava odločitev. Ponosen je, da je do združitve prišlo in se veseli novih skupnih uspehov pod imenom Termotehnika d.o.o.

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč