NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Studio UR.A.D – Hiša Ruta

Studio UR.A.D – Hiša Ruta

Deli

Ta čudovita lesena hiška je namenjena oddajanju gostom kot dopolnilna dejavnost na kmetiji. Ti si želijo spremembe in oddiha od vsakdanjika, zato iščejo sodobno oblikovane objekte z močnim karakterjem, poudarjenim lokalnim značajem in čim boljšo povezavo z okoliško naravo.

Hiša Ruta se ob spoštovanju in nadgradnji tradicionalne lokalne gradnje poskuša približati potrebam gostov, ki si želijo počitka izven mesta.

Oblikovno in materialno se hiša bolj navezuje na tipične gospodarske objekte z alpskim vplivom kot na stanovanjske objekte s furlanskim vplivom. Za gospodarske objekte na tem območju je značilno, da je njihov volumen zelo preprost. Sestavljeni so dvopartitno: montažni lesen del s pločevinasto oblogo leži na masivnem kamnitem podstavku, ki je delno vkopan v teren. V kletnem delu, ki je delno vkopan in zato lahko bolj razvejan, so spalni in servisni prostori ter vkopana klet za spravilo in prodajo lokalnih pridelkov. V nadstropju, kjer je volumen pravilen, so bivalni prostori z galerijo in dodatno spalnico v mansardi.

AVTORJI PROJEKTA: Studio UR.A.D
FOTOGRAFIJE: Boštjan Kikelj

Pustite komentar