NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Arhideja: Oaza nad reko

Deli

Masivna lesena enodružinska hiša, umeščena na rob naselja, je zgrajena v pasivnem standardu. Proti severu zemljišče omejuje predvidena cestna obvoznica, do tam pa hišo objema zeleni pas reke.

Na kubus pritličja, v katerega sta umeščena bivalni prostor in glavna spalnica, je v nasprotni smeri postavljen dvokapni volumen nadstropja in mansarde z otroškimi sobami in veliko igralnico. Ta se na južni strani prevesi nad pritličje, ki zagotavlja pasivno senčenje južnih steklenih površin in pokrit izhod na teraso v podaljšku bivalnega prostora.

Še preden se je oblikovalka lotila opremljanja hiše, sta jo naročnika povabila v svoj tedanji dom v starem mestnem jedru, da je začutila življenjski slog, navade in bivanjski duh družine. Tamkajšnji vtis sodobnega in hkrati prijaznega stanovanja z rahlim pridihom blišča je prenesla v zasnovo interjerja prihodnjega doma družine.

K minimalistično oblikovanemu pohištvu, izdelanemu po meri, so skupaj izbrali sodobno zasnovane kose, kot so sedežna garnitura, oblečena v žamet kraljevsko modre barve, in minimalistični set klubskih mizic v dnevni sobi, barski in jedilniški stoli brezčasnega dizajna, duet koprenastih visečih svetil v jedilnici in eleganten samostoječi obešalnik iz masivne orehovine v predsobi.

Velik poudarek pri oblikovanju interjerja je bil namenjen načrtovanju svetlobe in izbiri naravnih materialov, predvsem stenskim in talnim oblogam. Umetelna keramika v kopalnicah, tla iz orehovega parketa po vsej hiši in toplina naravnih, masivnih sten iz križno lepljenih plošč ter stropnih oblog z vso ostalo opremo ustvarjajo prijeten ambient za družino, ki je rada skupaj in uživa v lepem domu, v zeleni oazi nad reko.

  • Ime projekta: Hiša Log
  • Arhitektura: Katarina Hostar, univ. dipl. inž. arh.
  • Interjer: Arhideja, Irmina Klenovšek, univ. dipl. inž. arh.
  • Izvajalec: Ciprodukt
  • Površina: 240 m2
  • Leto izvedbe: 2021
  • Lokacija: Gorenjska
  • Fotografije: Klemen Korenjak
Oznake: