NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Deceuninck na sejmu “Fensterbau Frontale” v Nemčiji predstavil inovacije za trajnostno gradnjo

Deceuninck na sejmu “Fensterbau Frontale” v Nemčiji predstavil inovacije za trajnostno gradnjo

Deli

Deceuninck, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev PVC profilov, je na velikem mednarodnem sejmu Fensterbau Frontale 2024, ki je potekal konec v Nürnbergu, predstavil svojo dolgoročno zavezanost trajnosti in krožnemu gospodarstvu.

Deceuninck je na kar 550 m2 inovativnih razstavnih površin in dveh nadstropjih predstavil rešitve za trajnostno gradnjo in pokazal, kako pomembna je za podjetje uporaba recikliranih materialov kot ključnega oblikovalskega kriterija v raziskovalno-razvojnih procesih.
»Z našimi inovacijami za trajnostno gradnjo smo na našo privlačno razstavno stojnico pritegnili pozornost številnih obiskovalcev. Od zadnjega nastopa na tem velikem sejmu v letu 2018 do danes je Deceuninck bistveno izboljšal svojo ponudbo in tehnologije v proizvodnji PVC profilov. Obiskovalce sejma so navdušile inovacije v tehnologiji in naša zavezanost k trajnosti, ki se prepletajo skozi celoten koncept stojnice,« je povedal Josip Klasić, direktor Deceunincka za Hrvaško in jadransko regijo.

Obiskovalci sejma so imeli priložnost spoznati celoten portfelj večkrat nagrajenega profila Elegant, ki je bil dodatno nadgrajen s sistemom iCOR, zahvaljujoč kateremu je mogoče kombinirati različne serije podbojev in različne izvedbe kril. To zagotavlja popolno zamenljivost okvirjev in kril, kar vodi do zmanjšanja kompleksnosti proizvodnje in logistike brez primere.

Poleg okenskih profilov je Deceuninck predstavil tudi svojo široko ponudbo dvižno drsnih vrat s kompletom za hitro montažo in sisteme senčil, v finalu pa je Deceuninck Project Planner 2.0, orodje, ki bo arhitektom in proizvajalcem oken močno olajšalo načrtovanje. stopnja razvoja.

Deceuninck je predstavil tudi svoj profil ThermoFibra brez jekla. Tehnologija steklenih vlaken ThermoFibra namesto jeklenih ojačitev omogoča še boljšo toplotno izolativnost in večjo stabilnost. Posledično so možne bistveno večje dimenzije z manjšo težo profila. Zaradi uporabe recikliranega materiala v jedru profila je sistem zelo trajnosten, profile pa je mogoče v celoti reciklirati v Deceuninckovem obratu za recikliranje.


Konec lanskega leta je Deceuninck zaključil 25 milijonov evrov vreden petletni investicijski cikel v lastno reciklažno tovarno v Diksmuideju v Belgiji, s katero je dosegel reciklažno zmogljivost kar 40.000 ton na leto. Deceuninck PVC profil Elegant vsebuje do 48 % recikliranega materiala, medtem, ko profili Phoenix prednjačijo s 100 % recikliranim materialom.
Predelava recikliranega materiala porabi 90 % manj energije in tako povzroči manj emisij ogljika kot proizvodnja novega materiala, Deceuninckov cilj pa je do leta 2030 zmanjšati toplogredne pline za 60 % v primerjavi z referenčnim letom 2021 in nič emisij do leta 2050. Pobuda Science Based Targets (SBTi) je pred kratkim potrdila, da so Deceuninckova prizadevanja za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov (GHG) skladna z najnovejšim podnebnim znanjem

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč