NALAGANJE

Vnesite besedilo za iskanje

Penzion Repanšek: domačija s stoletno tradicijo

Penzion Repanšek: domačija s stoletno tradicijo

Deli

Gostilna je s štirimi sobami in apartmajem svoji ponudbi dodala še možnost nočitve. Za zasnovo novih prostorov je poskrbela arhitektka Anja Zalezina.

Butična domačnost z bogato družinsko zgodbo je prva asociacija gostov Penziona Repanšek. To je bilo tudi glavno vodilo arhitektke, ko ji je pripadla naloga zasnove novih prostorov. Etažo nad gostilniškim delom je iz neizkoriščenega stanovanja preuredila v sodobne prenočitvene enote, ki se povezujejo z identiteto in zgodovinskim ozadjem kraja.

Kar nekaj fotografij Repanškove domačije in bližnje okolice je namreč ovekovečil Peter Naglič, fotograf in kronist iz Šmarce pri Kamniku, čigar fotografska zbirka tvori več kot deset tisoč steklenih in poliestrskih negativov ter pripadajočih pozitivov, ki so nastali med letoma 1899 in 1959. V eni od sob je na steno že aplicirana grafika, in sicer Nagličeva fotografija vasi z vidno gostilno Repanšek. Prostori so v duhu domačnosti opremljeni s toplimi, naravnimi barvnimi odtenki, popestri jih igra svetlobe in nepravilnih oblik.

Površina: 140 m2

Izdelava opreme: Mizarstvo Kastelic

Leto izvedbe: 2019

Lokacija: Domžale

Fotografije: Marko Vitas

Oznake:

Morda vam bo prav tako všeč